Cicibani odigrali prvi uradni turnir KZS

V soboto, 20.1.2018, je bil tako za najmlajše košarkarje kot za naš klub, velik dan. Namreč, pričelo se je tudi čisto pravo tekmovanje za najmlajše košarkarje do 9 let, kar pomeni, da so mladi nadebudneži odigrali prvi dve uradni tekmi pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije. Ekipo cicibanov U-9 sestavljajo otroci, ki pridno obiskujejo šolo košarke, katero naš klub organizira na osnovnih šolah v naši občini. Patrik Horvat in Marjan Kralj, oba usposobljena trenerja, ki svoje delo opravljata zelo predano, sta sestavila krasno ekipo otrok z vseh štirih šol. Poleg igranja košarke ekipno udejstvovanje za fante pomeni tudi spoznavanje novih prijateljev in dobro zabavo. 

 

Pri najmlajših košarkarjih je "tekma" sestavljena iz večih iger, katere vključujejo nekatere košarkarske prvine in gibalne sposobosti. Otroci se tako pomerijo v štafetnih igrah na različnih poligonih, katere morajo kar najhitreje premagati. Rezultat tekme je sestavljen iz treh štafetnih iger in košarkarske tekme, pri čemer je točkovanje prilagojeno, tako da zmagovalec posamezne četrtine prejme tri točke, poraženec pa eno. Končni rezultat v tej starostni kategoriji je tako drugotnega pomena, poudarek je na pridobivanju znanja in izkušenj ter gibalnemu razvoju otrok.  

V soboto so se našim fantom na tekmah pridružili tudi sovrstniki iz Košarkarskega kluba Heliso iz Domžal ter Košarkarskega kluba Ljubljana. Ekipe so se pomerile vsaka z vsako, končni rezultati pa so bili naslendji:

Ivančna Gorica : Helos Suns D | 7 : 9

Ivančna Gorica : Ljubljana beli | 10 : 6

Ljubljana beli : Helos Suns D | 5 : 11

 

Turnir je odlično uspel, številni starši so glasno navijali za svoje nadebudneže, otroci pa so preživeli krasen dan v družbi sovrstnikov. Naslednji turnir bo na sporedu 17. marca, ko bo turnir gostila ekipa Ljubljane.

Trener Patrik Horvat je po tekmi takole strnil svoje misli: "V soboto, 20.1. se odvijal prvi turnir najmlajše starostne kategorije U9, z letošnjim letom bolj poznana pod imenom Igriva košarka, kjer je glavni cilj zabava otrok v prijetnem vzdušju. Turnir je bil uspešno organiziran, otroci so nadvse uživali in pokazali vse svoje znanje, ki ga pridno nabirajo na treningih šole košarke. Vzdušje je bilo zelo sproščeno in prijetno, otroke so na turnirju spodbujali tudi njihovi straši, ki so se izkazali za odlične navijače. Vse otroke, ki se želijo preizkusiti v košarki vljudno vabimo, da se nam kadarkoli pridružijo na treningu na eni od šol v Šentvidu, Višnji Gori ali Zagradcu."

 

V galeriji si lahko ogledate nekaj slik sobotnega dogajanja: