FOTO: Mladinci so se poslovili z zmago

V nedeljo, 10. 3. 2019, je bila v dvorani OŠ Ferda Vesela Šentvid pri Stični na sporedu zadnja tekma letošnje sezone za mladince, v kateri se je naša ekipa pomerila z ekipo ECE Triglav B iz Kranja ter zmagala z rezultatom 77:56.

KK Ivančna Gorica : KK ECE Triglav B 77:56 (23-13, 17-18, 23-10, 14-15)

Strelci: T. Kovačič 10, Pečjak 5, Struna 2, Ilar 11, Koželj 3, Korevec, Trontelj, Kokovnik 23, Vidmar 34, Primc.

 

Tekma je bila obenem velik mejnik za štiri naše košarkarje, saj je bila le-ta njihova zadnja v konkurenci mlajših selekcij v karieri. Tilen Koželj, Gal Kovačič, Gaber Kokovnik in Žiga Pečjak od sedaj naprej igrajo samo še za člansko ekipo. V klubu smo izredno ponosni na svoje fante, še posebej pa nam je v veselje dejstvo, da sta Gal in Tilen prva domača igralca, ki sta košarko pričela trenirati v našem klubu in preko vseh mladinskih selekcij prišla do članske ekipe. S tem se je začel izpolnjevati poglavitni cilj, ki so si ga ustanovitelji zadali ob ustanovitvi kluba leta 2008 - sestaviti člansko ekipo iz doma vzgojenih igralcev. 

Pred tekmo smo se pomembnega mejnika za štiri fante spomnili tudi v klubu in ter jim v spomin na ta dan izročili spomniske žoge.

 Gal Kovačič, Žiga Pečjak, Tilen Koželj in Gaber Kokovnik na svoji zadnji mladinski tekmi kariere.

 

Mladinska ekipa se je sicer v letošnjem letu ubadal s številnimi poškodbami, saj je kar 5 standardnih igralcev moralo predčasno končati sezono. Tokrat so se na tekmi zbrali vsi in se v spomin na to tekmo tudi slikali.

 

Ekipa U-19 na zadnji tekmi sezone 2018/2019:

 

Stojijo z leve: Bojan Vaupotič, Danijel Korevec, Maks Vidmar, Job Primc, Gal Kovačič, Tilen Koželj, Jože Ulčar, Matjaž

Čepijo: Tilen Kovačič, Žiga Pečjak, Matevž Trontelj, Gaber Kokovnik, Gašper Struna, Matevž Ilar

 

Galerija s tekme: