Pregled začetka sezone mlajših selekcij

S tretjim vikendom v septembru so se pričela tekmovanja v državnem prvenstvu za mlajše selekcije ter mini poklau SPAR. To pomeni, da so aktivne tudi že štiri selekcije našega kluba in sicer U-13, U-15, U-17 in U-19, ki so bolj ali manj uspešno prebile led in se v nadaljevanje podajajo polno motivirane. V nadaljevanju se nahajajo kratek pregled rezultatov uvodnih krogov ter koimentarji trenerjev. 

PIONIRJI U-13:

 Pokalna tekma – U13, sobota, 28.9.2019 – OŠ Hinka Smrekarja:

KK Ilirija : KK Ivančna Gorica 69:12
Strelci: Gagel B., Agnič 8, Pongrac 2, Zaletelj 2, Puš, Tratar, Žnidaršič, Modic, Zrilič in Rijavec G..

 

Izjava trenerja KK Ivančna Gorica – U13, Roka Rupnika:

”Čestitke nasprotnikom za zasluženo zmago in uvrstitev v naslednji krog tekmovanja. Naša ekipa je v primerjavi z lansko sezono dobila močnega nasprotnika in tako hitro izpadla iz pokala. Pred nami je torej le še ligaško tekmovanje. Vesel sem za mlajše igralce te ekipe, ki se trudijo, pridobivajo na samozavesti in že sedaj igrajo tako močne tekme. Seveda pa nas čaka še ogromno dela. Hvala staršem za vse!”

 

STAREJŠI PIONIRJI U-15:

1. del tekmovanja, 1. tekma – U15, nedelja, 22.9.2019 – ŠD Nazarje:
KK Input Nazarje : KK Ivančna Gorica  91:49 (30:14, 22:8, 18:12, 21:15)
Strelci: Agnič 2, Robnik, Pevc E. 7, Rus 8, Rijavec 9, Kovačič 9, Pongrac 4, Krištof, Primc, Drešar J. 6, Kastelic 4.

Izjava trenerja KK Ivančna Gorica – U15, Roka Rupnika:

”Mislim, da danes ne gre izgubljati besed o smoli in kakršnikoli zaroti. Rajši se bom osredotočil in izpostavil pozitivne oziroma dobre lastnosti-stvari naše ekipe. Veseli me, da smo igrali raznovrstno, preprosto košarko z napadom, ki vključuje sodelovanje vseh petih igralcev. Ko smo tekli, se dobro odkrivali, vtekali pod koš in si dobro podajali, je naša igra izgledala čudovito in bila tudi nagrajena s kakšnim lahkim doseženim košem. Na tekmi so nastopili vsi fantje, ki so se borili po svojih najboljših močeh. Ne glede na končni rezultat sem zadovoljen s prikazanim in fantom čestitam, da so tako stoično prenesli poraz, ki pa nas mora samo še bolj motivirati za trdo delo na treningih. Glavo gor in gremo po nove dobre predstave in osebni napredek!”

 

 

1. del tekmovanja, 2. tekma – U15, nedelja, 29.9.2019 – OŠ Šentvid pri Stični:
KK Ivančna Gorica : KK Geoplin Slovan B  30:112
Strelci: Agnič 4, Pongrac, Zaletelj 2, Gagel B., Pevc E. 4, Drešar J., Rus 3, Rijavec J. 14, Kovačič, Kastelic 2, Cerovšek 1 in Krištof.

Izjava trenerja KK Ivančna Gorica – U15, Roka Rupnika:

”Imamo fantastične navijače, dolgo klop in odlične pogoje za delo, a kaj, ko nimamo prave volje oziroma ne poznamo želje po dobri obrambni igri, ki vključuje pravilno gibanje v nizki preži “mož na moža”, hitro vračanje, gibanje za skok v obrambi ter zapiranje pod samima obročema. Teh stvari se enostavno ne da priučiti, vsaj ne v veliki meri. V evropski in sodobni košarki je obramba postala nujno zlo oziroma več kot potrebna stvar za uspeh moštva. Ko govorimo o nekakšni povezanosti naše ekipe, smo v resnici razglašeni in razdvojeni. Po kakršnikoli reakciji slišimo vzdihljaje, namesto da bi stopili skupaj in se spodbujali tudi, ko nam ne kaže dobro. Tisti igralec, ki v glavi pomisli oziroma razmišlja o negativnih stvareh, ne počne nič dobrega zase in za ekipo! V napadu se preveč zanašamo na igro 1:1, s čimer posledično delujemo statično in brez pravih idej. Ostale štiri igralce pa razočaramo, ker ne prejmejo uporabne žoge. Opažam, da večino igralcem kritika predstavlja strah, kar je največja napaka. Vse besede, ki so izrečene v žaru borbe in so mišljene kot konstruktivna kritika, ne najdejo pravega naslova oziroma jih očitno slišijo le stene. Pristop igralcev na treningih in tekmah je klavrn, površen, mehek, pozabljiv in bojazljiv, kar se še kako odraža tudi v igri na samem igrišču. Tak pristop lahko hitro opazijo prav vsi udeleženci tekme. Fantje bi vse radi dosegli po liniji najmanjšega odpora oziroma v coni udobja, kar pa zagotovo ni prava pot k uspehu. Ne glede na vse zgoraj naštete napake, sem jaz glavni krivec za tako slabe predstave in prevzemam krivdo za poraze."

 

KADETI U-17:

2. SKL U-17, 21.09.2019, Montažna dvorana Šentvid

Globus : Ivančna Gorica 27:90 (6-31, 10-22, 9-20, 2-17)

STRELCI (povezava KZS): Kastelic, Drešar, Kovačič M. 27, Rus, Kutnar 31, Rijavec, Vidmar E. 16, Jerman 16, Primc, Zupančič, Kovačič T., Balant.

 

MLADINCI U-19:

2. SKL U-19, 29.09.2019, Montažna dvorana Šentvid

Globus : Ivančna Gorica 52:66 (10-16, 17-14, 10-18, 15-18)

STRELCI: povezava KZS