Uspešen zaključek devete klubske sezone

V soboto 17. junija 2017, je Košarkarski klub Ivančna Gorica pred poslovnim objektom glavnega sponzorja članske ekipe, podjetja CUGELJ PVC in ALU okna d.o.o. iz Ivančne Gorice, pripravil zaključno prireditev ob pravkar končani košarkarski sezoni 2016/2017. Letošnja prireditev je bila glede na pretekla leta, ko so zaključki potekali v dvorani, nekoliko drugačna, saj je prvič potekala na prostem. Prireditev z družabnim srečanjem je odlično uspela, saj se je je udeležilo veliko število otrok in staršev ter podpornikov kluba.

Letošnja sezona je bila za Košarkarski klub Ivančna Gorica zagotovo najbolj uspešna do sedaj. V državnem prvenstvu je klub nastopal s petimi selekcijami: U-9, U-11, U-15, U-17 in člani. Vse klubske selekcije so v tej sezoni odigrale skupaj več kot 100 tekem, od tega jih je bilo odigranih 94 v tekmovanjih Košarkarske zveze Slovenije (KZS). V okviru šole košarke za so bili organizirani tudi trije turnirji, na katerih so svoje prve košarkarske izkušnje pridobivali najmlajši. V klubu so izredno ponosni predvsem na igralce mlajših starostnih kategorij, ki vsako leto znova dokazujejo, da pridno trenirajo in iz leta v leto postajajo boljši košarkarji, z razvojem skozi leta pa postajajo zanimivi tudi za večje klube.

FOTOGALERIJA

 

Na zaključni prireditvi so se v medsebojni tekmi kot prvi predstavili najmlajši košarkarji, kateri nastopajo v ekipi U9 in pridno trenirajo v okviru šole košarke. Njihovo znanje, veščine in motorične spretnosti napredujejo meseca v mesec. Nekateri najbolj pridni so imeli v letošnjem letu nekaj manj kot 100 treningov, 14 tekem v okviru državnega prvenstva KZS in tekme na turnirjih šole košarke.

Z drugo tekmo dneva so nadaljevali košarkarji ekipe U11, kateri so v pravkar končani sezoni odigrali odlične tekme, nekaj je bilo celo vrhunskih, saj so premagovali vrstnike iz večjih klubov, tudi novomeške Krke. Poleg približno 100 treningov so odigrali še 21 tekem državnega prvenstva in se prav tako udeleževali turnirjev šole košarke. Naslednji so na igrišče, katerega so organizatorji zarisali in postavili na dvorišču podjetja CUGELJ PVC in ALU okna, stopili košarkarji U13/U15. Prikazali so veliko atraktivnih potez, med njimi nekaj nebeško visokih blokad. Dokazali so, da bodo v naslednji sezoni kar težek zalogaj nasprotnim ekipam v državnem prvenstvu.

Sledila je podelitev priznanj, katere je podeljeval Slavko Kotnik, legenda slovenske košarke. Ob nagovoru zbranim košarkarjem je poudaril, da se je z veseljem odzval povabilu v Ivančno Gorico, kjer se dobro dela z mladimi košarkarji. Izrazil je tudi željo, da s tem nadaljujejo in zagotovo bo »zrasel« kakšen talent, ki bo presegel meje kluba. Najmlajši košarkarji U9 so poleg diplome KZS prejeli tudi klubsko kapo, košarkarji ekipe U11 in U15 pa klubsko jopico.

Dogodka se je udeležil tudi podžupan Občine Ivančna Gorica Tomaž Smole, ki je povedal, da je ponosen na delo z mladimi v klubu ter se kot ustanovni član kluba zahvalil sedanjemu vodstvu za vso vloženo energijo in trud pri razvoju košarke v Ivančni Gorici. Izpostavil je da niso pomembni samo tekmovalni uspehi, ampak tisto kar je še pomembnejše da nastajajo prijateljstva, ki se ohranijo mnogo let in da se bo tradicija in vzgojo otrok skoz košarko nadaljevala.

Ignacij Cugelj je izrazil veselje da mladi niso samo za računalniki in mobilnimi napravami, ter da se ukvarjajo s športom in da jih starši v tem podpirajo, tudi s tem ko jih vsakodnevno vozijo na treninge.

Po podelitvi je sledilo še skupinsko fotografiranje za klubski arhiv pravkar zaključene 9. tekmovalne sezone. Za konec pa sta se na revialni tekmi med seboj pomerili še ekipi U17 in članov, v kateri so se bodoči mladinci izredno dobro po robu postavili članski ekipi in s tem dokazali, da bo v prihodnjih letih članska ekipa z domačimi igralci resno kandidirala za uvrstitev v višje lige. Rezultati revijalnih tekem so bili tokrat drugotnega pomena, v ospredju je bilo predvsem druženje vseh prisotnih ob dobrih košarkarskih tekmah.

Kot vsak športni klub tudi Košarkarski klub Ivančna Gorica za svoje delovanje potrebuje finančna in ostala sredstva, s katerimi je omogočena realizacija zastavljenih ciljev in programa kluba. Da lahko tako številčne klubske selekcije nemoteno trenirajo in tekmujejo so zaslužni predvsem Občina Ivančna Gorica, CUGELJ PVC in ALU okna, Komunalne Gradnje, GH Holding, Akrapovič, Čuk Mobil, Gamo, Defens, Poločič, Zlatarstvo Gros, Dnevni bar Glorija, Kantina na Postaji ter Gostilna Krjavelj.

KK Ivančna Gorica