Člani niso mogli prek Prebolda

Na pustno soboto se je članska ekipa odpravila na gostovanje k ekipi KK Prebold vrtine Palir, kjer jo je čakala prva tekma v ligi za prvaka.

Tekmo so ivanški košarkarji začeli dobro in takoj na začetku povedli za 5 točk. V nadaljevanju je bila igra dokaj izenačena, vendar so naši fantje bili vseskozi v rahli prednosti, imeli kontrolo nad igro in ob polčasu vodili za dve točki. V tretji četrtini se je razigral še Žan Jerman, tako da je prednost ivančanov pred zadnjo četrtino znašala že kar velikih 12 točk. Žal pa se v zadnji četrtini ni nič veš izšlo po naših željah. Met z razdalje ni stekel, bilo je nekaj izgubljenih žog, pod domačim košem pa je vso tekmo kraljeval kar 211 cm visoki Nejc Buda, pravi »nebotičnik«, ki je predstavljal nepredstavljivo oviro za naše košarkarje. Domači so počasi zniževali prednost in dobri dve minuti pred koncem prešli tudi v vodstvo. Kljub veliki želji in trudu, našim fantom, ki so imeli 96 stotink pred koncem še žogo iz avta in možnost meta za 3 točke, na koncu ni uspelo in so doživeli prvi poraz v skupini za prvaka.

Prebold vrtine Palir – Ivančna Gorica 72 : 70 (15-17, 18-14, 14-28, 25-11)

Za KK Ivančna Gorica so nastopili: Žan Jerman 25, Matevž Ilar 7, Žiga Pečjak, Gašper Struna, Matic Erčulj 14, Gaber Kokovnik, Nejc Medved 10, Blaž Jamšek 5, Andrej Okorn, Blaž Gruden 2, Aljaž Omejec 4.

Naslednjo soboto, 9. 3. 2019, prihaja v Ivančno Gorico ekipa Olimpija mladi. Tekma bo v dvorani OŠ Stična, ob 19:00 uri. Vabljeni.