FOTO: Spektakel v Ivančni pripadel Cerkničanom

V soboto, 26. 1. 2019, je bil v dvorani OŠ Stična pravi košarkarski praznik. Na tekmi 12. kola 4. SKL, skupine Zahod, med vodilnima ekipama KK Ivančna Gorica in KK Cerknica je zmaga pripadla gostom, ki so na koncu slavili z rezultatom 82:65.

Tekma je povsem upravičila naziv derbi kola. Pred rekordnim številom gledalcev v dvorani OŠ Stična so tekmo bolje začeli gostje, vendar so domači igralci s fanatično borbenostjo rezultat izenačili in v drugi četrtini tudi nekajkrat prešli v rezultatsko prednost. V drugem delu tekme gostujoča ekipa s svojo kakovostjo domačim ni več dovolila izenačenja, tako da je bila ekipa Cerknice vseskozi v rahli prednosti. Sredi zadnje četrtine pa so Ivanškim košarkarjem dejansko pošle moči in zmagovalec tekme je bil odločen. Zato je domači trener dal v zadnjih minutah priložnost tudi nekaj mladincem, ki prej niso dobili priložnosti za igro.

Kljub porazu domače ekipe pa je publika obe ekipi na koncu nagradila z velikim aplavzom, saj smo tokrat res spremljali lepo in kakovostno košarkarsko predstavo, kakršnih doslej v Ivančni Gorici še ni bilo. Pri Ivančanih je bil najboljši strelec Žan Jerman z 18 točkami, pri gostih pa Sergej Bavdek, ki je v domači koš nasul 25 točk.

Da je bila tekma res pravi derbi dokazuje tudi izredno število gledalcev ter gostov. Tekmo so si tako ogledali tudi župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole, predstavnik Košarkarske zveze Slovenije Gorazd Trontelj, paraolimpijec Primož Jeralič, nekateri naši zvesti sponzorji in posebni gostje iz Nemčije.  

 

KK Ivančna Gorica : KK Cerknica 65:85 (15-19, 24-24, 14-18, 12-21)

Strelci:

Jerman 18, Ilar 1, Pečjak, Struna, Erčulj 10, Kokovnik 9, Medved 12, Jamšek 9, Okorn, Gruden, Omejec 6.

 

Trener članske ekipe Andraž Ulčar je po tekmi takole strnil svoje misli:

"Čestitke fantom za prikazano igro ter borbo na igrišču, tekma je bila odigrana na visokem nivoju kjer je zelo malo prostora za napake. Izkušeni Cerkničani, ki so resen favorit za napredovanje v 3.SKL, so znali te tudi izkoristiti sebi v prid ter zasluženo slavili. Za nas je bilo teh 40 minut super šola za učenje ter dober pokazatelj, kje smo z napredkom naše igre tako ekipno kot tudi individualno. Posebej bi se zahvalil še vsem navijačem, ki so se zbrali v velikem številu ter nas bučno podpirali s tribun."

Da je bila tekma res pravi derbi, organiziran na visokem nivoju, dokazujejo tudi številne objave v medijih in pohvale, ki smo jih prejeli v klubu, kaj pa je osrednji slovenski košarkarski portal Košarka.si napisal o tekmi pa si lahko preberete na POVEZAVI.

 Naslednjo tekmo bo članska ekipa odigrala v soboto, 2. 2. 2019, ko odhaja v goste k ekipi KK Gorenja vas.

Obsežno fotogalerijo s tekme pa si lahko ogledate v nadaljevanju.